Möhippa & Plantering

Ja i lördags den 25 maj så var jag med ett tjejgäng på möhippa för en av oss tjejer ska gifta sig. Vi hade en väldigt trevlig dag och kväll. Först var vi tjejer som hade planerat möhippan hos en av oss tjejer och gjorde iordning oss. strax efter 11:00 så gick vi hem till hon som ska gifta sig och överraskade henne och gjorde henne iordning. Efter vi hade gjort iordning henne så hade vi en liten frågesport för henne och då var det lite frågor om hennes blivande man. Efter det så åkte vi till stan och gick på stan och lät hon som ska gifta sig dela ut godisklubbor och kondomer. hon gick in för det. det var mycket folk på stan för det var marknad. vi var på stan ända till klockan 16:00 för då gick vi till ett ställe för att äta och då åt vi buffé och det var gott. efter det så åkte vi hem till där hon som ska gifta sig bor för att ha lite kul och prata och annat. vi spelade kubb och sen vid 20:00 tiden så blev det en överraskning och då blev det strippning. efter det vi 23:00 gick vi ut på krogen och var ute tills den stängde.
 
 
 
Igår måndag den 27 maj var jag och köpte blommor och lite annat och planterade på våra 2 uteplatser som vi har. Planterade pelargoner, margeriter, petunior och lobelia på uteplatsen på kökssidan.
 
 
På uteplatsen på framsida planterade jag jordgubbsplantor, rabarberplantor, lite blommor och så sådde jag prästkragar, blåklint och dill.
 
 
 
 
 
 
Så det blev väldigt fint på våra uteplatser nu.
Och mitt psyko till ex fortsätter att skriva hot riktat både mot bara mig och mig och min älskling. Nu får fan polisen göra något för jag känner mig otrygg nu.
 
//ha det gött

Lördag

Ja igår lördag så var vi ute på stan en stund. Först mötte vi upp min älsklings mamma och bror på dressman för hans mamma skulle köpa ett par snygg byxor till älskling som han ska ha på sig på sin brors bröllop. Älsklings bror köpte sin kostym som han ska ha på bröllopet. På deras bröllop ska jag ha min balklänning som jag hade på min bal för jag ska vara brudtärna. Min balkänning ser ut så här: Jag vet att det är en dålig bild men det är en bild tagen på ett kort.
 
 
Efter vi hade gjort det så lämnade jag in Melvins tenntavla som han fick av mormor när han fyllde 1 år. Jag lämnade in den för att få uppgifterna som ska stå skrivet inristat. När vi hade gjort det så åkte vi till temalekparken en liten stund. 
 
 
 
 
 
 
När vi hade varit vid lekparken så åkte vi och handla lite på maxi sen hem med varorna och sen till älsklings andra bror Tobias för han fyllde 38 år igår. Hos honom var vi väldigt länge för vi grillade med dem igår kväll med och kollade på sveriges semifinal i hockey vm där med och även eurovision song contest med. En gång under kvällen fick jag låna Tobias sons ipad och logga in på en fb och kolla om mitt störda ex hade skrivit mer på hans fb och det hade han. Han har skrivit många hot om att han ska döda mig och fredrik eller att en ska göra det åt han. så dem hoten har jag kopierat in i ett word dokument och mailat till min advokat och en polis som jag har kontakt med som jobbar på polisen i västervik.
 
//ha det gött

Arg på fk och skatteverket

Förra veckan på tisdagen så fick jag ett brev från fk (försäkringskassan) att jag inte längre skulle få underhållstödet för Melvin. Likadant i fredags om barnbidraget. När jag hade fått den lappen i tisdags så ringde jag till fk och då sa dem att det var för att jag inte stod som vårdnadshavare för Melvin inne på fk:s datorer längre. Inne på fk:s datorer så stod ingen som vårdandshavare till Melvin. Dem uppgifterna hade dem fått från skatteverket och då ringde jag till skatteverket också. Dem sa att mitt ex alltså Melvins pappa stod som vårdnadshavare till Melvin inne på skatteverkets datorer. Då sa dem på skatteverket att jag fick återkomma på fredagen för hon som hade fixat med det skulle återkomma på fredagen. Jag fick hennes direktnr så jag ringde till henne i fredags. Hon tog fram beslutet som dem hade fått från tingsrätten och hon bad om ursäkt att hon hade registrerat fel. Hon skulle fixa det. I fredags ringde det en från fk för på tisdagen när jag ringde så sa dem att inom 2 arbetsdagar så skulle det ringa upp en från fk. hon sa att så fort det blir fixat så får jag barnbidraget och underhållsstödet igen. hon på fk sa att idag måndag skulle det nog bli fixat men har skickat ett mail från deras hemsida till dem så jag får se när dem svarar. Men jag blir så arg och irriterad på myndigheter att dem inte kan göra något rätt.
 
//ha det gött

Glädjande besked

I måndags fick jag ett glädjande besked av min advokat. Det var om det som jag var nere på i Kalmar tingsrätt den 19 april. Jag har från och med i fredags tror jag att det ska vara interimistisk ensam vårdnad alltså preliminär ensam vårdnad. Advokaten ringde mig idag och sa att det gick som vi ville att det skulle gå min väg. Men nu är det bara att vänta in den ordinarie rättegången om vårdnaden. Socialen ska göra en utredning och prata med mig och dem ska även försöka få kontakt med exet Anders och prata med honom. Men det var i alla fall glädjande att jag har interimistisk ensam vårdnad nu. Men nu när jag har interimistisk ensam vårdnad så kommer jag nog få hel ensam vårdnad sen med också för det är en kvinnlig dommare i mitt ärende och kvinnliga dommare brukar gå på tjejers sida. Interimistiskt beslut menas med:
Interimistiskt beslut är ett domstolsbeslut som gäller tills vidare, i avvaktan antingen på att ett slutligt beslut meddelas eller på att det upphävs. Det fattas i allmänhet utan att den mot vilken beslutet riktar sig fått tillfälle att yttra sig.

Ett interimistiskt beslut kan endast fattas om domstolen finner att "det är fara i dröjsmål". Till exempel kan det finnas risk att motparten omintetgör eller saboterar beslutet om han får reda på det innan det verkställts. Kvarstad kan beviljas interimistiskt enligt 15 kap 5 § tredje stycket rättegångsbalken.[1]

Andra exempel på interimistiska beslut finns i upphovsrättslagen och mönsterskyddslagen där interimistiskt beslut kan meddelas "om ett dröjsmål skulle medföra risk för att föremål eller handlingar som har betydelse för utredning om intrånget skaffas undan, förstörs eller förvanskas". [2][3]

Ett interimistiskt beslut behöver inte sändas till svaranden förrän det kan göras utan att verkställigheten av beslutet riskeras enligt 26 § andra stycket förordningen (1996:271) om mål och ärenden i allmän domstol.[4] [5]

Ett beslut som har meddelats utan att motparten har fått tillfälle att yttra sig ska omprövas så snart ett yttrande inkommit från motparten. Vid denna omprövning kan beslutet, på begäran, upphävas, ändras eller fastställas.

//ha det gött


RSS 2.0