Kompis

Denna helgen har jag umgåtts men en kompis och hennes dotter. Hon kom till mig i fredags kväll och vi åt middag tillsammans och hade filmkväll och sen gick hon hem. Men det var meningen att dem skulle sovit här men det gick inte för hennes dotter kom aldrig till ro för hon tycker inte om att sova borta. I förmiddags sen så möttes vi upp och gick ner till centrum här för att handla lite inför vårt tacosmys vi skulle ha till middag idag. När vi var på centrum kollade vi på lite uppträdande och så var det barnaktiviteter för det var nyinvigning av centrum efter renovering. Så vi åt även lunch på linas skafferi en restuarang på centrum. Efter alla saker så gick vi hem och barnen lekte och efter en stund så gjorde vi mat och åt alltså tacos. Denna helg har varit toppen och mysig för att umgås med sin bästa kompis är alltid trevligt.

//ha det gött

Midsommar

Det har varit midsommar nu denna helg som är slut idag. Denna midsommar blev bra som alla andra. Midsommarafton var jag barnen och min mamma vid Hammarsbadet här i Gamleby. Vi var där för det årliga midsommarfirandet och dansen kring midsommarstången. Som vanligt innan vi gick dit så åt vi matjesill och färskpotatis plus gräddfil och gräslök. Efter firandet så gick vi hem igen och efter ett tag åt middag som var kött färskpotatis och bearnaisesås. Vid 20.30 gick vi till hammarsbadet igen för den årliga dansen. Det är Towe och Charlotta Widerberg som spelar och sjunger. Vi var inte där så länge för det var lite regnigt och kallt. 
Midsommardagen var vi hos min storebror och hans tjej plus hennes döttrar inne i Västervik. Där åt vi färskpotatis, matjessill, gräddfil och gräslök igen. Efter det tårta som jag hade med. När vi hade diskat och så efter det så gick vi en promenad och när vi kom tillbaka från den åt vi jordgubbar och glass. Så midsommar detta året blev bra som alltid.//ha det gött

Snart midsommar

Ja imorgon är det midsommarafton. Det ser ut att bli regn för kollade olika väderappar förut. Det regnar till och från idag i alla fall. Det är inte kul när det är regnigt på midsommar. Men är det svensk sommar så är det. Idag jobbar mamma bara till 16 och efter det så kommer hon till oss för hon ska vara här över midsommar. När mamma kommer så är hon hos mina barn och jag ska gå och handla. Jag hoppas inte min melvin spyr mer så vi kan gå ut imorgon om det inte regnar allt för mycket.

//ha det gött

Missar

Ja denna veckan var den veckan vi skulle börja att vara på rätt ställe för utbildningen och nu är mina barn magsjuka så jag missar en del. Jag missar just av det jag ska fortsätta med sen. Nu på den förberedande utbildningen i sommar ska det vara 8 dagar trädgård, 8 dagar lantbruk, 8 dagar djurvård och sist 8 dagar skog. Det är av trädgård jag missar som jag ska fortsätta med sen på den ordinarie utbildningen sen. Det är så tråkigt att missa.

//ha det gött

utbildningen

Ja det går bra på utbildningen. Förra veckan gick bra men den bästa dagen var på fredagen då vi gick en promenad och fick ett studiebesök på en handelsträdgård. Denna veckan är lite bättre för dem har delat upp oss svenskar och utlänningarna. För det är utlänningar som inte ens kan svenska så dem måste ha tolk. Det är rätt långdraget för när vi svenskar även måste höra på tolkningen. Så denna veckan har dem delat på oss. Det är skönt att slippa det andra.

//ha det gött

Trädgårdsutbildning

Ja igår började jag trädgårdsutbildningen som jag kom in på som jag skrivit om innan. I sommar är det en förberedande utbildning och så börjar den ordinarie i augusti sen. Nu när jag går den så går barnen heltid på dagis så det blir långa dagar för dem. 


Förra veckan så var jag på busfrö och lämnade in lite saker och var även i lite andra affärer. till wille och melvin köpte jag ett varsitt par solbrillor till dem. Till mig hittade jag en fin sommarklänning på busfrö.


//ha det gött

RSS 2.0