kurvor

Så här ser min lille son Melvins längd och viktkurva ut.
 

Längd

 

2012-04-15
Födelsedag
46.0 cm
 
2012-05-15
1 mån
51.0 cm
 
2012-06-15
2 mån
55.0 cm
 
 

Vikt

 

2012-04-15
Födelsedag
2.97 kg
 
2012-05-15
1 mån
3.50 kg
 
2012-06-15
2 mån
5.00 kg
 
 
//ha det gött
 

bak

ja igår eftermiddag bakade jag det brödet på första bilden och nu idag så har jag bakat dem andra 2 bröden. det blev fina och goda bröd. nu har vi bröd ett tag till.
 
 
 
 
//ha det gött
 
 
 

Ankarsrum och Vimmerby

Ja igår var vi på ny längd och vikt på min lille melvin. sen den 14 juni till igår så hade han gått upp från 4990 till 5740 gram och på längden från 55 til 56 cm. så min lille son är duktig. jag fick även mitt blodtryck kollat och det är fortfarande bra så nu ska jag bara äta en halv tablett blodtryckssänkande medicin om dagen. i början åt jag 2 tabletter om dagen. så snart tror jag att jag inte behöver äta mer blodtryckssänkande medicin. nästa gång vi ska mäta och väga melvin så ska han även vaccineras för då är han nästan 3 månader. det kommer bli den 12 juli och då är han 3 dagar ifrån 3 månader. då ska även jag kolla mitt blodtryck igen för att se om det är bra då med. efter vi hade varit i ankarsrum och gjort detta så åkte vi till vimmerby för att få den nya baklyktan dit satt innan vi skulle besiktiga bilen. när bilen var inne på besiktningen när den var f'ärdig så var det inga problem så bilen gick igenom besiktningen utan problem.
 
//ha det gött
 

midsommar 2012

Ja då har det varit midsommar även i år. dagen före midsommarafton så åkte vi upp till gamleby till min mamma för att fira midssommar med henne inne i gamleby. på torsdags morgonen så skjutsade jag min älskling in till kursen som han går på och sen så åkte jag till mamma. jag var hos henne på jobbet lite först och sen åkte jag upp med våra saker i hennes lägenhet. sen åkte jag till bjursunds camping för att visa min lille melvin för långliggare på den campingen som även var långliggare där när jag jobbade på den campingen 2008-2009. efter det så åkte jag och plockade blommor till min årliga krans för är det midsommar så ska man ha krans. sen åkte jag upp med blommorna i mammas lägenhet och sen åkte jag till mamma för efter hon slutade jobbet så skulle vi åka in till västervik och handla. när vi kom hem från att handla i västervik så gjorde jag midsommartårtan och en matjesilltårta.
 
  
 
glömde ta bil innan vi hade tagit av den sen på midsommarafton. på midsommarafton åt vi frukost och sen förberedde vi lite mat och så sen vid 12.30 åt vi midsommar lunch. färskpotatis matjesill och gräddfil plus matjestårtan som jag gjorde. efter det åt vi jordgubbar med glass. när vi hade ätit så gick vi till hammarsbadet som midsommarfirandet skulle vara. där var vi ett tag och lyssnade på musik men vi kom lite sent så vi missade dansen kring midsommarstången. men vi fick höra musik av charlotta och tove widerberg. dem sjunger bra. tove har varit med i streaples en gång i tiden.
 
 
 
 
när vi kom hem från hammarsbadet så åt vi utav midsommartårtan som jag hade gjort på torsdagen. den tårtan blev väldigt god. när vi hade ätit tårta så tog vi det lugnt ett tag och sen grillade vi fläskfilé och hade egengjord potatissallad till det. jag hade äve gjort potatissalladen på torsdags kvällen. efter vi hade ätit det grillade så åkte vi bort till hammarsbadet igen för då spelade tove och charlotta upp till dans på kvällen. dem brukar spela mellan 21.00-01.00 men detta året på midsommaraftons kvällen så blev det bara till ca 23.15 för då kom regnet. dem ville inte spela mer för fukten mot deras apparater. så vi åkte hem när regnet kom.
 
sen på midsommardagen så åkte vi till min mormor och morfars grav och satte lite blommor. efter det så åkte vi hem och åt lite lunch och sen åkte vi till hammarsbadet igen. för då spelade tove och charlotta upp för lite allsång. när vi kom hem ifrån det så gjorde vi middag och det var tänkt att vi skulle åka till solstadströms folketspark och gå på zekes. det blev det inget av för mamma var aspackad och knäppte till på att melvin blev liggandes själv på skötbordet i max 5 sek och för det så blev hon arg och sur och misshandlade mig så jag fick åka in till akuten med ambulans. en granne till mamma skjutsade in mina 2 älsklingar till akuten då. efter det så fick vi en sjukresa hem till totebo. på söndagen tog vi bussen till gamleby för att hämta våra saker plus bilen. även på måndagen när min älskling hade gått kursen färdig för dagen så åkte vi till gamleby för att hämta vår dator som mamma hade gömt på fyllan och inte mindes om den på söndagen plus att vi hämtade pengar för det var vi som betalade för midsommar maten för mamma fick lönen på måndagen efter midsommar och vi skulle dela på allt så vi fick mammas del på måndagen. så nu vill alldrig jag se henne mer. det gjorde mig ont att hon kan göra något sådant mot sin egna dotter.
 
//ha det gött
 
 

Student

Ja i helgen var vi på öland och kalmar på min lillebrors student.
Vi åkte ner till en vi känner i rockneby som ligger lite norr om
kalmar i lördags. när vi hade ätit lunch hos honom så åkte vi in
till kalmar och gick på ikea. där köpte vi en badbalja ett tårt-
dekorationsset och påslakanset till spjälsängen plus madrass
skydd till spjälsängen. sen på söndagen umgicks vi med den
vi bodde hos på förmiddagen och sen på eftermiddagen så åkte
vi över till öland och visade min lille melvin för min farmor och
pappa plus storebror och faster. alla tyckte om melvin. på måndagen
gjorde vi oss ordning för student och plockade in i bilen för att åka
in till kalmar för att ta emot min lillebror uffe på larmtorget i kalmar.
det var fint när han kom ut. sen efter det så åkte vi över till öland
igen för student kalas och då träffade jag mer folk som jag inte träffat
på ett tag. efter studentkalaset så åkte vi hemåt mot gamleby för
att lämna mamma sen åkte vi hemmåt mot totebo. idag så har jag
varit på nu längd och vikt på min lille melvin. idag vägde han 4990g
så 10 gram från 5 kg och han var 55cm lång nu.
så här såg jag ut på uffes student.
så här såg uffes studentplakat ut.
uffe med blommor och studentsaker.
melvin på uffes student kalas
melvins nya påslakanset till sängen plus spjälsängsmobil
//ha det gött

hembakat

ja då fick man den nya hembakat i brevlådan idag.
det var mycket fina och bra recept i den.
det var många recept som såg goda ut.
//ha det gött

Djurparken

Ja i söndags var vi på Ölands djur & nöjespark men det var lite kallt.
Ibland var det kallt och ibland kom solen fram men då var det lagom.
Det var alldeles för kallt att bada där. det var barnens dag där både i
lördags och i söndags. I lördags var ulrik munther där men vi var där
som sagt i söndags och då var sjörövarmange och katta pirat där.
Det var även en trollkarl som heter jozima där och en barnartist som
heter galaxa. Galaxa var väldigt bra.
Sjörövarmange & Katta pirat
Trollkarlen Jozima
Barnartisten Galaxa

I måndags bakade jag grova frallor med grovt rågmjöl och vetemjöl.
Igår tisdag bakade jag andra fallor lite halvgrova med rågsikt och
vetemjöl.
Här är mina 3 älsklingar.
Idag blir det en kassler och pasta gratäng till middag. I gratängen har
jag gul lök, kantareller och kassler. Dessa är blandade i en stuvning
med mjölk grädde och spat från när man har tinat upp svampen plus
lite philadelphiaost vitlök & örter. Pastapennor kokte jag och la i botten
på en ugnsfast form och sen hällde jag stuvningen över och strödde lite
riven ost över.
//ha det gött

RSS 2.0