Midsommar

helgen som var det var midsommarhelgen. på fredagen så var det midsommarafton och till lunch kom min bror och svägerskatill oss och åt matjesill och potatis med gräddfil. Efter det åt vi jordgubbstårta som jag hade gjort på torsdagen. När vi hade ätit så gick vi till hammarsbadet för att dansa kring stången och även möta upp min bästa vän irre med familj. när det var färdigt så gick vi alla hem till mig. dem som inte hade ätit tårta fick äta lite till mellanmål då. sen förberedde vi inför kvällen och så småningom började vi grilla. när vi skulle äta så kom kristoffer som jag dejtar och även jenny med familj som bor i samma trappuppgång som jag. när vi hade ätit och gjort allt färdigt så var klockan ca 21 och då gick jag och kristoffer och min melvin plus irre med familj till hammarsbadet för lite dans. dem andra åkte och gick hem till sig. dem som spelade vid dansen det var Towe och charlotta widerberg.
 
 
Jag och kristoffer
 
 
Jenny, min svägerska milena, min bästa vän irre
 
 
min bästa vän irre och jag plus min son melvin
 
 
min bästa vän irre
 
 
Daniel som är jennys pojkvän och robban min bästa vän irres man
 
 
jag midsommarfin
 
 
alla samlade
 
 
alla samlade
 
 
alla samlade
 
 
min bästa vän irre och hennes man robban
 
 
min bror christer och min svägerska milena
 
på midsommardagen var jag kristoffer och min melvin hos min bästa vän irre med familj. vi var där till 12 mitt på dagen till ca 24 på natten. först när vi kom så åt vi lunch sen åkte kristoffer och robban och dem äldsta barnen alltså dem 2 wilmorna ut på sjön och fiskade medan irre och jag var hemma med min melvin och deras yngsta julia. melvin och julia sov middag och även irre och jag slumrade lite. när dem andra kom tillbaka så åt vi middag och efter det så lekte vi lite och sen la vi melvin och julia. när dem hade somnat så spelade vi kubb med wilmorna och efter ett tag så skulle dem sova med sen spelade vi vuxna kubb och efter det så satt vi och spelade kort och pratade.
 
på söndagen träffades vi åter igen på förmiddagen vid hammarsbadet och badade. det var skönt i vattnet för det var 22 grader i vattnet. sen när vi hade ätit lunch var för sig och även middag var för sig så träffades vi igen för att spela kort på kvällen. på eftermiddagen innan vi var hos irre och spelade kort så kom min wille tillbaka från sin pappa.
 
på måndagen gick jag och kristoffer och lämnade barnen på dagis. när vi gick hem igen så gick vi hand i hand och när vi kom hem och satt i soffan så sa kristoffer att vi kan se oss som ett par nu så nu är jag inte singel längre. kristoffer åkte hem i tisdags eftermiddag. men han kommer på måndag kväll igen för på tisdag nästa vecka åker kristoffer jag och melvin till gotland. wille ska jag köra ner till hans pappa på söndag för han ska vara en hel vecka där. vi kommer hem från gotland nästa lördag.
 
//ha det gött

Öland

I torsdagskväll när jag hade slutat skolan och även min mamma slutat jobba så åkte jag min mamma och mina barn plus min bästa kompis och hennes dotter till öland för att träffa min pappa lite. vi åkte härifrån där vi bor vid ca 18.30 och var nere där vi skulle sova vid ca 21. vi sov i den sjöbon som jag är uppväxt med. här är jag när vi är på väg till öland.
 
 
när vi kom ner på torsdagen så bäddade vi ordning och sen tog vi det lugnt en stund och sen somnade vi allihopa. på fredagen tog vi det ganska lugnt. vi kollade lite i butiker på köpstaden i färjestaden och på eftermiddagen tog vi det lugnt vid sjöboden igen. på lördagen skulle vi åkt till ölands djurpark men det blåste så mycket och regnet hängde i luften. så vi åkte till valles i byxelkrok istället och på eftermiddagen så åkte vi till leos lekland i kalmar. barnen och vi lekte och hade det kul.
 
 
Wille och julia tyckte om bollhav mycket
 
 
wille tyckte mycket om även rutchkana.
 
 
 
Leo kom på besök som är vanligt. Det var första gången för mig och mina barn på lekland över huvud taget.
 
 
min wille
 
 
jag och min guddotter julia.
 
 
min melvin
 
på söndagen tog vi det lugnt men skulle bara iväg och köpa lite dricka men då gick det sönder på våran bil så min pappa och min lillebror körde hem oss till gamleby på eftermiddagen. vi skulle egentlöigen vara kvar till måndag förmiddag men det gick inte för min lillebror jobbade på måndagen så dem fick köra hem oss på söndagen. våran bil står fortfarande på öland men är hos en som lagar den så kommer ta bussen ner någon dag nästa vecka för att hämta den.
 
Jag har inte lyckats få något sommarjobb så kommer gå hemma denna sommar med. men för att jag inte lyckas få något jobb så har jag ansökt till fritidsledarutbildningen på gamleby folkhögskola till hösten för tänkte plugga istället för att gå hemma. jag lämnade in ansökan i onsdags förra veckan så om jag kommer in så kommer jag in som reserv och det hoppas jag verkligen på. mer uppdatering om det kommer.
 
//ha det gött
 
 

Skolavslutning

ja i torsdags slutade jag skolan alltså den trädgårdsutbildningen jag har gått. vi började kl 10 på förmiddagen. då plockade vi ur skåpen som vi hade och städade lite i vårat klassrum. sen satt vi bara och pratade lite sen fick vi smörgåstårta till lunch. rektorn för gymnasiet kom och pratade lite och gav oss intyg för att vi gått denna utbildning nu då.
 
 
//ha det gött
 

Slut av praktiken

Igår torsdag så var det sista dagen av praktiken på blomsterlandet I Västervik. Har varit där sen vecka 4. Började med en dag i veckan och heltid vecka 10-15 sen 2 dagar i veckan tills igår. Jag var bara till 13.30 igår för skulle på ett möte med min dietist. Innan jag lämnade blomsterlandet så fick jag plocka blommor för 500 kr. Jag blev förvånad att jag fick för så mycket. Trodde bara jag skulle få något men inte för så mycket. Här kommer bilder på det jag valde.


En margerit med flagga I som jag hoppas håller till midsommar för ska ha den på bordet då.


En begonia 


En pelargon 


En murklocka


Kom inte ihåg vad denna hette men tyckte den var fin.


En hängpelargon I ampel 


4 örter och då 2 gräslök och 2 krusbladig persilja 

Ja det blev en del som jag kunde ta för 500 kr. Så nu ser det ut så här på min balkong. En del av blommorna är inne. Men så här ser det ut på balkongen.


Till höger 2 potatisplantor. I mitten gräslöken och bakom dem krusbladig persilja. Till vänster 2 tomatplantor.


Hängpelargonen 


Balkonglåda 


Balkonglåda

Som jag skrev innan så var jag hos dietisten med igår. Hon sa att jag hade gjort det bra. Hon tyckte att det var bra att jag hade gått upp i fettfri massa alltså muskler och gått ner mycket I fettmassa.


Ikväll kommer killen jag dejtar till mig och stannar över helgen för sen ses vi inte förens förmodligen midsommarafton.

//ha det gött

studiebesök

Ja idag med skolan så har jag varit på studiebesök. På förmiddagen var vi i Linköpings trädgårdsförening. Det var väldigt fint och vackert där. Det fanns något för alla åldrar.


Fina blommor ooch perenner fanns det.


Denna text satt i ett lusthus i parken. Tycker den stämmer så bra.


En fin del av trädgården.


Stora fina träd fanns det mycket av.

På eftermiddagen var vi på studiebesök på en svampodling ut mot vikingstad. Innan vi åkte därifrån så fick vi ta med oss svamp hem.


//ha det gött 

valö

För en gångs skull när jag har varit barnfri i helgen så sov jag ut ordentligt till halv 11 igår förmiddag. När jag och killen jag dejtar vaknat så tog vi det lugnt och åt lunch som blev som brunch istället. Efter det så gick vi en promenad runt hela bysjön som tog 1 1/2 timme. Efter det handlade vi ingredienser till egengjord pastasallad som vi skulle ha med oss som picknick till valö. Valö är ett ställe som det var dans på igårkväll. Vi dansade mycket och det är jämt mysigt att dansa med killen jag dejtar.


Valö var en fin plats och låg så fint. Det var rätt kallt igårkväll men när man dansade mycket på ett trångt dansgolv så var det inget man märkte.

Idag är det hemfärd från Åtvidaberg men vi kommer ses om mindre än en vecka för kristoffer som han heter frågade mig vad jag gör till helgen som kommer. Har inget planerat så han kommer till mig. Han säger även att hans känslor ökar. Jag har mycket känslor för han.

//ha det gött 

Åtvidaberg

Idag är jag hos killen jag dejtar. Jag åkte hit så jag var här vid 10.45 i förmiddags. Vi har haft en mysig dag. När jag kom så efter ett tag så gick vi och handlade och sen åt vi lunch där han bor. När vi hade gjort det så efter ett tag så gick vi och badade och solade. Sen gick vi en promenad och såg fin utsikt. Vi såg också en stor herrgård i åtvidaberg som heter adelsnäs.


Får se hur morgondagen blir. Det jag vet är att vi ska på dans till valö och dansa till casanovas. Det är så mysigt att dansa med killen jag dejtar. 

Det var någon som kommenterade på något inlägg och frågade hur det är med barnen och om dem träffar sina pappor. Ja så här är det. Barnen mår väldigt bra. Dem är med mormor denna helgen och tycker om det. Melvin min äldsta träffar inte sin pappa. Hans pappa hör aldrig av sig och det tycker jag är skönt. Wille min yngsta träffar sin pappa varannan helg så med honom har vi kontakt och han och jag kommer bra överens nu så det är skönt.

//ha det gött

RSS 2.0